Festes

Al Petit Estel – La Nova ens agraden les festes!

La cultura del país fa que la nostra societat sigui rica en tradicions i el nostre dia a dia ens ofereixi gaudir d’un gran ventall d’activitats que complementen l’ensenyament reglat al nostre centre.

L’Escola considera que la participació activa en totes aquestes celebracions fa persones més compromeses amb la societat, més participatives i més lligades a la cultura, tant local com global.

Al Petit Estel celebrem:

Festes infantils

A l’Etapa d’Infantil donem molta importància les festes tant de la cultura popular com pròpies de l’Escola, ja que ens ajuden a explicar als infants moltes coses de la societat que ens envolta. Amb aquestes festes podem ensenyar de manera molt lúdica com són i s’organitzen les festes i costums del nostre dia a dia.

Wellcome Speaker. Dins del nostre projecte general d’Escola (NEP), a cada curs s’incorporen tres o quatre persones natives de parla anglesa a l’equip de mestres de la primera i segona etapa d’Infantil. Aquesta festa consisteix en donar la benvinguda a aquestes educadores donant a conèixer als infants d’on venen i quines són les seves tradicions.

Castanyada I Halloween. Cada any ens visita la Sra. Maria Castanyera i ens porta la festa de la Castanyada amb històries, cançons i aventures del Montseny. També ens ve a veure la Dorothy, una bruixa bona que parla anglès i ens porta la festa de Halloween. Sempre ens té preparada alguna sorpresa com ara pocions màgiques, algunes germanes tocades de l’ala o bé escombres que caminen soles.

Sta. Cecília(patrona de la música). Gaudim de concerts i activitats organitzades des del Departament de Música de l’Escola.

Nadal. Rebem la visita del Llenyataire Tallafort i la Fada del Nadal, ens deixen el Tió i un polsim de la màgia nadalenca.

Setmana Boja i Carnestoltes. Infants, mestres i personal de l’Escola participem d’una setmana molt divertida, on tot s’hi val! Comença amb l’arribada del Rei del Carnaval que ens dona les directrius per a tots aquests dies de disbauxa. També participem d’una rua pel centre de la nostra ciutat juntament amb tota l’Escola per poder lluir les disfresses que fem amb la col·laboració de les famílies.

Setmana Cultural. Coincidint amb la festivitat de Sant Jordi s’organitza una Setmana Cultural, on es realitzen diversos tallers com ara la creació de diferents tipus de dracs amb materials diversos, explicació de contes, ball de danses,...

Setmana Modernista. Terrassa és ciutat modernista, i aprofitant el cap de setmana de la Fira, realitzem una setmana per tal que els nens i nenes aprenguin coses de la ciutat on viuen. Visitem diferents espais modernistes de la ciutat, creem un menú de l’època, ens confeccionem uns vestits com els que duia la gent en aquell moment de la història i escoltem música i històries del moment.

St. Jordi. L’equip de mestres de la segona etapa d’Infantil prepara la representació de la llegenda de Sant Jordi que es realitza al pati. A més, tots els alumnes des de P2 fins a P5 participen d’uns Jocs florals interns de l’Escola amb un dibuix. Una altra activitat de la que participen els infants del parvulari és anar a veure la versió de la representació de la llegenda que fan els alumnes de 2n d’ESO.

Festa Major. Durant un dia l’Escola es vesteix de festa i organitza la seva pròpia Festa Major on hi participen tots els alumnes des dels més xics fins als més ganàpies. Concerts, espectacles, balls de capgrossos i gegants, fins i tot un drac que baixa des de la seva cova per celebrar amb nosaltres aquests dia !

Festes a secundària

Sant Jordi

Amb l’objectiu de fomentar el coneixement de les tradicions, impulsar l’ús del català com a eina vehicular i afavorir la convivència, durant la diada de Sant Jordi a l’Escola es duen a terme diferents activitats: un concurs literari on s’elaboren textos de tipologia diversa (narració, poema, acròstic, ...), un concurs de dibuix i la representació de la Llegenda de Sant Jordi.

La llegenda és representada pels alumnes de 2n d’ESO per a tota l’Escola. S’utilitza el teatre com a eina didàctica per a l’estudi de les Ciències Socials i la Llengua Catalana. Es treballa l’expressió oral i escrita i alhora l’expressió corporal i artística.

Durant aquesta diada, els alumnes de 3r d’ESO instal·len una parada de venda de llibres i roses per recollir diners per al viatge de final d’etapa a Londres.

Carnestoltes

Durant el Carnestoltes, els alumnes de 1r i 2n d’ESO acompanyen els alumnes d’Infantil i Primària en la rua pels carrers de Terrassa.

Amb aquesta activitat es pretén impulsar el treball en equip en la preparació i realització de la festa, el respecte cap als altres i cap a les seves opinions i el treball cooperatiu entre tota la comunitat educativa.

Durant la jornada, els alumnes dels altres cursos assisteixen disfressats a l’Escola. El tema de la caracterització s’escull entre tota la classe. A la tarda, participen per grups en jocs tradicionals.

Halloween

A final del mes d’octubre, coincidint amb la tradició anglesa de Halloween, els alumnes de 4t d’ESO representen per a tot l’alumnat de l’Escola una obra de teatre en anglès. Aquesta obra complementa el currículum de l’àrea de llengua anglesa tant a EP com a ESO i Batxillerat per la comprensió oral que comporta l’assistència a la representació. Es fa coincidir amb la festivitat de la Castanyada.

El nadal

El Nadal es viu de forma molt intensa a l’Escola. Es celebra aquesta època de l’any fomentant la convivència i desenvolupant projectes en comú.

Durant aquest període, des de la matèria d’Educació Visual i Plàstica de 4t d’ESO es dona forma a un projecte de decoració nadalenca. La resta de cursos també treballen en aquest projecte.

Els alumnes de 1r d’ESO venen números per a una rifa per començar a recollir diners per al viatge de final d’etapa a Londres. Els alumnes de 2n d’ESO elaboren diferents manualitats relacionades amb el Nadal que venen el dia dels Concerts d’Educació Infantil i el dia del Pessebre Vivent. Els guanys d’aquestes vendes estan destinats al viatge de final d’etapa a 4t d’ESO.

L’últim dia de trimestre tots els alumnes d’ESO i Batxillerat es reuneixen per celebrar el Nadal. La coral de secundària fa un petit concert, es canten nadales i es passa un vídeo que han gravat prèviament els alumnes de 4t d’ESO i on hi participen tots els cursos.